Viktigt när man anlitar flyttfirma

Att anlita en flyttfirma kan vara svårare än man tror. Det finns mycket att tänka på, samtidigt som man troligtvis bollar flera andra saker samtidigt. Men vad exakt är det då som man behöver tänka på inför anlitandet av en flyttfirma?

Ta offerter – hitta bästa priset

Att hitta det bästa priset är förstås något som alla strävar efter i alla situationer. Ingen vill betala det dubbla priset för något eller ens lite för mycket, om det går att hitta ett billigare alternativ. Det här gäller även när man ska anlita en flyttfirma.

Vad behöver man då tänka på när det är dags att anlita en flyttfirma? Att ta offerter från flera olika företag är ett klokt tips. Ett exempel är att leta upp flera olika aktörer och be om en offert. Då berättar man varifrån och vart möblerna ska flytta, hur mycket som ska flyttas samt när. Flyttfirmorna ger då en offert och du kan avgöra vilken som är bäst. Det ger också möjligheten till att kunna få en bättre helhetsbild gällande priser om man vill fortsätter leta.

Se till att ha ett skriftligt avtal

Något som också är hög relevant är att man ser till att få ett skriftigt avtal. I vissa lägen i livet går det att säga att muntliga avtal är okej. Även när du beställer en flyttfirmas tjänster kan det fungera – men det är inte att rekommendera.

För att du ska veta att allt går rätt till och att du inte får en oväntad räkning som kostar mer än överenskommelsen, är ett skriftligt avtal viktigt. Det gäller egentligen båda parter. Då vet du vad allt kommer att kosta på förhand och slipper uppleva att det sker något oväntat. Det är även bra ifall något sker, som att flyttfirman inte dyker upp. Då har du ett avtal som backar upp din rätt.

Om du måste avbeställa flyttfirman

Rent generellt är det inte möjligt att avbeställa flyttfirmor. Det här kan vara bra att ha i åtanke av flera olika anledningar. Till exempel när det kommer till ens planering. Att anlita en flyttfirma på “chans” utan att vara helt säker när du ska flytta kan vara lurigt. Då kan du komma att behöva betala en del av summan eller till och med hela, trots att jobbet inte blev gjort.

Det finns vissa fall där avbeställning av flyttfirmor går att genomföra, men här kom återigen vikten av ett skriftligt avtal in. Om du har det kan det öka chanserna till att få genomföra en avbokning, även om ingen garantier finns.