Besök huvudstaden Stockholm 

Om du vill se konserter, teater, opera eller annan underhållning som finns, är det oftast Stockholm du får resa till för att uppleva det – boka flyttfirma östermalm. Det kan kännas lite trist för många som bor långt borta från huvudstaden. Men varför inte samla ihop kompisgänget och resa till Stockholm för att göra staden, som det brukar sägas, under en weekend eller en vecka om det finns möjligheter. Det går att bo billigt på ett vandrarhem om du och dina vänner inte vill lägga de mesta pengarna på ett hotellboende. Ibland finns det företag och privatpersoner som hyr ut sin lägenhet, särskilt under sommaren, för att få in lite extra pengar. Det finns många sätt att hitta ett billigt boende och samtidigt upptäcka vackra Stockholm. När det löst sig med boendet är det dags att bestämma vad som ska besökas och göras under de dagarna du och dina vänner är där. Flyttföretag - Tunga lyft

Gamla stan och centrum 

Den gamla staden med kullerstenar och de trånga gränderna, är ett måste när Stockholm besöks. Där finns mängder med små butiker, mysiga kaféer och restauranger som bara måste upplevas. Gå gärna en promenad upp till kungliga slottet, titta på vakterna som står stilla i sina kurer, och det finns också guidade visningar i slottet, där du får se på alla vackra utsmyckningar, saker och lyssna på vad guiden har att berätta. Från slottet kan du och följet gå till centrum och besöka alla butiker som finns där. Där finns både stora varuhus som har det mesta, och små som är fyllda med märkeskläder, men mitt i allt finns det också trevliga secondhandbutiker, där du kan göra riktigt bra fynd. 

Kvällsäventyr 

Efter en lång dag gående på stan, blir det gott att sitta ned och äta god mat och vila en stund, inför nästa äventyr. Det finns som sagt teater och andra ställen som erbjuder härlig underhållning. Denna gång har du och vännerna bestämt att det blir en musikal som är aktuell och trevlig att se. Det är trevligt att klä upp sig och sitta i den fina salongen och se på kända musikalartister som annars bara ses på tv. När föreställningen är slut, passar det bra att äta på en mysig restaurang och sedan fortsätta till en nattklubb. Självklart måste allt som du bara läser om i skvallertidningarna upplevas, och väl hemkommen sent på natten är dags för lite skönhetssömn för att orka med morgondagen. 

Promenera på Djurgården 

Givetvis måste en vistelse i Stockholm betyda en lugn och skön promenad på vackra Djurgården. Efter den lilla bron som går över kanalen till det som heter Djurgården finns mycket att uppleva. På vägen fram, finns flera trevliga museer som bland annat Nordiska museet, ABBA The Museum, Vasa museet och Skansen. Alla dessa museer bjuder på olika, fantastiska äventyr, passa därför på att besöka alla du vill och orkar. Skansen ligger längst bort, men inte långt från nöjesparken Gröna Lund, och det kanske är där som blir slutdestinationen för denna Stockholmsresa. Där kan det vara ett trevligt uppträdande på kvällen av en känd artist. Karuseller och andra åkattraktioner finns att uppleva, och du kan stanna till vid de stora snurrhjulen, satsa på ett nummer, och kanske vinna choklad eller ett mysigt gosedjur. Det finns fina ställen att sitta ner vid, och bara vila eller prata lite. God mat serveras på mysiga små restauranger, och det är härligt att bara promenera sakta och se dig omkring, innan det är dags att bege sig tillbaka till boendet igen.